Haber

Kurum: “Her İstanbullunun hayatından 3,5 yıl çalan trafik çilesine son vereceğiz”

Seçim kampanyasını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, ASKON’u ziyaret etti.

ASKON’un milli kalkınma atılımının gurur kaynağı olduğunu belirten Kurum, şunları kaydetti: “Bu vesileyle ASKON’un kuruluşuna vesile olan büyük dava adamı Prof. Dr. “Necmettin Erbakan hocamızı özlem ve şükranla anıyorum.”söz konusu.

“İKİ BÜYÜK SORUNUN ÇÖZÜMÜ VAR”

Organizasyon: “Son 5 yıldır İstanbulluların canını sıkan bu iki büyük soruna gelince; “Planlarımızın ve projelerimizin tamamen hazır olduğunu bilmenizi isterim.”dedi.

“İSTANBUL’DA TEK BİR RİSKLİ BİNA KALMADAN DURMAYACAĞIZ”

Göreve gelir gelmez kentsel dönüşümden bahsetti; Kamuoyunun merakla beklediği adımları bu şehrin en riskli bölgelerinden başlayarak hayata geçireceklerinin altını çizen Kurum, şöyle konuştu: “Çok yakında gerçekleştireceğimiz 100 günlük ve 1 yıllık İstanbul Acil Eylem Planımıza ilişkin toplantıda ayrıntılara gireceğim. Hem İstanbul’u depreme hazırlayan, hem de depreme maksimum fayda sağlayacak kentsel dönüşüm için var gücümüzle çalışacağız. Yerel ekonomi ve istihdam olanakları. İstanbul’da tek şehir var. “Riskli binalar kalmayıncaya kadar durmayacağız! Kentsel dönüşüm vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda olacak. Kimseyi zorlamayacağız. Kâr olmayacak. Bu güzel şehri baştan aşağı afetlere karşı dayanıklı hale getireceğiz! Annelerimizin ve çocuklarımızın yüreklerinden endişe ve endişeyi kaldıracağız!”dedi.

“HER İSTANBUL İNSANININ HAYATINDAN 3,5 YIL ÇALAN TRAFİK YOLCULUĞUNA SON VERECEĞİZ”

Organizasyon, “Her ilçede, her mahallede; Kimlikli, kişilikli, güçlü, uygun, gönüllü ve hızlı bir Kentsel Dönüşüm Seferberliği için; Trafik sorununu ve toplu ulaşımdaki sorunları hızlı bir şekilde çözmek için her şeyimiz hazır, planlarımız hazır, projelerimiz hazır. Her İstanbullunun hayatından 3,5 yıl çalan trafik çilesine son vereceğiz. Yaşanabilirlik açısından bu şehri savaşan Kiev’in bile gerisine düşürenlerden İstanbul’umuzu kurtaracağız.”söz konusu.

“İSTANBUL’U KESİNLİKLE DURDURDULAR”

murat kurum, “Mevcut İBB yönetimi tarafından; İstanbul’un ticareti, ekonomisi ve işçileri için; “Bilinçli bir çıkmaz ortamı yaratıldı.”ifadelerini kullanan Kurum, sözlerine şöyle devam etti: “Bunu yüksek sesle ve açıkça söylüyorum. İstanbul’u bilinçli olarak durdurdular. Göreve gelir gelmez bu iletişim eksikliğini, bu çıkmaz ortamını derhal ortadan kaldıracağız. Biz, tüm ekibimle birlikte; Hedefler ve idealler konusunda yetenekliyiz, diğerleri gibi sürekli kelime ve algı üretmiyoruz. Kararımız kesin ve nettir.”



“İSTANBUL’UN 570 YILLIK GURURUNU VE ONURUNU YENİDEN KURTARACAĞIZ”

“Belediyemizle, iş dünyamızla, sizlerle el ele vereceğiz; Önce İstanbul’u bu uğursuzluktan kurtaracağız. 5 yılda yıkılmaya çalışılan İstanbul’un 570 yıllık onur ve gururunu yeniden canlandıracağız. “Bu İstanbul’u dünya ekonomisinin kalbinin attığı bir şehir haline getireceğiz.”İfadeleri kullanan kurum “İstanbul’da değişim zamanı geldi. İstanbul’u özüne döndüreceğiz. polemiklere girmeyeceğiz. “Gereksiz gündemlerle İstanbul’un çok şey kaybetmesine neden olanlardan olmayacağız.”Sanki konuşuyordu.

“İSTANBUL’UN HER YERİNDE YENİ LOJİSTİK MERKEZLERİ KURACAĞIZ”

“Yenilikçi ve girişimci; mirasını geleceğe taşıyan; “Ekonomiye oyun kurucu bir İstanbul vaad ediyoruz.”Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’un her yerinde yeni lojistik merkezler kuracağız. Yeni pazarlar kuracağız. Sadece Kent Ekonomisini değil, ev ekonomisini de güçlendireceğiz!”

“GENÇLERİMİZİ, KADINLARIMIZI, EV KADINLARIMIZI İŞ SAHİBİ YAPACAĞIZ”

Gençlerimizi, kadınlarımızı, ev hanımlarımızı iş sahibi haline getireceklerini belirten Kurum, şunları kaydetti: “39 ilçede ortak ofisler açarak genç girişimcilerimize fayda sağlayacağız. Gençlerimiz, kadınlarımız ve ASKON’umuzun cesur üyeleriyle İstanbul’un yeni yüzyılını inşa edeceğiz!”dedi.

“TEMEL OLMAYAN POLEMİKLERLE İSTANBUL’A ÇOK KAYBETTİRENLERDEN OLMAYACAĞIZ”

Kurum, İstanbul için her zaman sokakta ve her zaman iş başında olacaklarının altını çizerek, “Polemiklere karışmayacağız! İstanbulluların gündeminde olmayan bir şeyi asla gündemimize koymayız! Gereksiz gündemlerle İstanbul’un çok şey kaybetmesine sebep olanlardan olmayacağız! Gözlerimiz; “Evimi nasıl güvenli hale getiririm? İşe erken nasıl eve dönerim?” Bu milletin gözünden alamayacağız: ‘Ben bu çıkmazdan nasıl çıkarım’ diye ellerimizi kullanıyoruz. “Nasıl huzurlu bir mahalleye sahip olabilirim?” Kara kara düşünen bu milletin elinden bırakmayacağız! Bütün İstanbullularla dost, yoldaş, kardeş olacağız. İstanbul yine bu anlayışla, bu duruşla, bu bilinçle; Birlikte en güçlü şekilde yükseleceğiz!”söz konusu.

KAYNAK: HABER7

savastepehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu