İş

CGI beklenenden iyi gelen 2. çeyrek sonuçlarıyla %1 yükseldi

MONTRÉAL – CGI Group Inc. (NYSE:GIB), yıldan yıla mütevazı bir gelir artışı ve güçlü net kazanç büyümesi ile desteklenen analistlerin beklentilerini aşan ikinci çeyrek kazançlarını bildirdi.

Şirket, analistlerin 1,43 Cdn$’lık konsensüsünden 0,54 Cdn$ daha yüksek olan çeyrek için 1,97 Cdn$’lık düzeltilmiş EPS açıkladı. Çeyrek geliri 3,74 milyar Cdn$ olarak gerçekleşerek 2,77 milyar Cdn$’lık konsensüs tahminini önemli ölçüde aştı ve geçen yılın aynı çeyreğine göre %0,7’lik bir artışa işaret etti. GIB hisseleri Çarşamba günü piyasa öncesi %1,14 artışla işlem gördü.

CGI Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı George D. Schindler, 1 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, bazı müşteri sektörlerini etkileyen belirsiz ekonomik koşullara rağmen şirketin güçlü net kazanç ve nakit üretimi ile hissedar değeri sağlamaya devam etme kabiliyetinin altını çizdi. Schindler, şirketin başarısını kapsamlı hizmet portföyüne ve değer yaratma ve gelecekteki büyüme için müşterilerle ortaklık kurma taahhüdüne bağladı.

CGI’ın 3.74 milyar Cdn $’lık geliri, sabit para birimi cinsinden bir önceki yıla kıyasla istikrarı temsil ediyor. Şirketin gelir vergisi öncesi kârı bir önceki yıla göre %2,3 artışla 577,4 milyon Cdn$’a yükseldi ve %15,4’lük bir marjla sonuçlandı. Düzeltilmiş FVÖK de artış göstererek geçen yıla göre %4,6 artışla 628,5 milyon Cdn$’a ulaştı ve marj %16,8’e yükseldi.

Bu çeyrekte net kazanç bir önceki yıla göre %1,8 artışla 426,9 milyon Cdn$ olurken, net marj %11,4 olarak gerçekleşmiştir. Özel kalemler hariç tutulduğunda net kazanç 459,4 milyon Cdn$ olurken, bir önceki yıla göre %5,6’lık bir artış ve %12,3’lük bir marj kaydedildi. Belirli kalemler hariç seyreltilmiş EPS, geçen yılın aynı dönemindeki 1.82 Cdn$ seviyesinden %8.2 artışla 1.97 Cdn$ seviyesine yükseldi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin işletme faaliyetlerinden elde ettiği nakit, gelirin %13,4’üne tekabül eden 502,0 milyon Cdn$ ile güçlü bir performans sergiledi. Bu çeyrekte yapılan rezervasyonlar 3,75 milyar Cdn$’a ulaştı ve rezervasyonların faturalara oranı % 100,4 oldu. CGI’ın birikmiş iş hacmi yıllık gelirinin 1,9 katına denk gelecek şekilde 26,82 milyar Cdn$’a ulaştı.

CGI’ın finansal sağlığı, bir önceki yıl 3,85 milyar Cdn$ olan uzun vadeli borç ve kiralama yükümlülüklerinin 3,03 milyar Cdn$’a düşmesi ve net borç pozisyonunun 2,53 milyar Cdn$’dan 1,73 milyar Cdn$’a gerilemesiyle de kanıtlandı. Net borcun sermayeye oranı %16,4’e yükselerek bir önceki yılki %24,0 oranından önemli ölçüde azaldı.

CGI’ın değer sunma taahhüdünü daha da vurgulayan Schindler, “CGI’ın somut ve güvenilir iş sonuçları sunmak üzere tasarlanmış uçtan uca hizmet teklifleri portföyü sayesinde, şimdi değer katmak ve CGI’ı gelecekteki kârlı büyüme fırsatları için konumlandırmak üzere müşterilerimizle ortaklık kurmaya devam ediyoruz” dedi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu